fotografi

Tuesday, May 18, 2010

Longkang....



"Ape bende la budak ni? gambo longkang pon nak post kat blog ke? sengal"
Mesti ini yg terlintas kat fikiran korang kan...??? (^^,)
Anyway sebenarnye gambo longkang ni adalah ekspesi (betul ke?) aku terhadap longkang setelah Dato' A. Samad Said menulis cerpen bertajuk 'Longkang' dimana mengisahkan kehidupan masyarakat selepas perang yang ketika itu amat rendah infrastrukturnya. Masa berlalu, zaman berubah. Sekarang amat payah utk kita jumpa satu keadaan seperti mana yg di gambarkan oleh Dato' A. Samad Said dalam cerpennya itu, jadi dari situ lah tercetusnya idea 'longkang' versi aku.....

4 comments:

Chip said...

Dalam longkang yang hina pun ada kehidupan... "Deep" lah gambar-gambar nie.

metalmachine photographer said...

masih cuba mengaplikasiakan ape yg dikate kan 'think out of box' (^^,)

aleef_85 said...

nice angle br0!!!
l0ike it!

metalmachine photographer said...

hehehe.... masih belajar lg bro aleef_85